TAIKA


RTK1 Silimen Pumpuliunelma "Taika"
i. Blenmoon Black King e. Golden Rose Heavenly Dream
Synt. 27.8.2009
soopeli narttu
Koko: n. 34cm

Silmät: distichiasis (2011), ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (2015)
Sydän: ei sivuääniä (2015)
Polvet: 0/0 (2015), epävirallisesti 1/1, 2/2 (2013 ortopedi Piia Marttinen)
Lonkat: B/B
Kyynärät: 1/1
Selkä: LTV0, VA0, SP0
Tasapurenta, puuttuu 2x P1 ylhäältä
MDR1 -/-, CEA gen. kantaja (vanhempien perusteella), CNGA1-PRA -/-
Kilpirauhasen vajaatoiminta (2013)
Mydogdna-profiili

Näyttelyt: EH, SA, ROP-VET
Agility: mini1
Rallytoko: RTK1
LTE: 95 +++
Arvostelut

Taika on lauman vanhin, viisain ja vaivattomin. Nuorempana moni asia oli sille jännittävää ja pelottavaa, mutta ajan kanssa siitä on kehittynyt huolettomin ja rennoin koira. Taika on koirista se, jonka uskaltaisi antaa luottavaisin mielin lähes kenen vain matkaan. Se onkin ansainnut lempparikoiran tittelin monelta ihmiseltä, joiden luona se käy kyläilemässä aina ajoittain. 

Taika on jo pitkään toimittanut sohvachampionin virkaa terveysvaivojen takia, mutta soopelille rapsutukset ja höntsäilytreenit sopivat mainiosti. Nuorempana Taikan kanssa oli melkoisesti ongelmia löytää riittävää motivaatiota tavoitteelliseen treenaamiseen, sillä pienetkin epäonnistumiset lannistivat koiraa. Kun kaikki tavotteellinen harrastaminen jäi pois ja treenaaminen oli pelkkää hauskanpitoa virheistä välittämättä, saatiin Taikaankin ihan uusi moodi. Taika on aina innoissaan lähtemään kaikkialle mukaan, oli kyseessä sitten kauppareissu tai käynti eläinlääkärillä. 

Taika on luonteeltaan todella erilainen koira kuin muut omat koirani. Se on kuitenkin hyvä tasapainottaja rauhallisuudellaan ja varmuudellaan. Toiveissa olisi ehkä aina pitää koiralaumassa "kiintiösoopeli", jonka tärkein tehtävä olisi köllötellä vieressä rapsuteltavana ilman kiirettä minnekään.