MYSLI


Celeritas Dragon Lore "Mysli"
i. Fifty Shades Darker Fulfilled Dream e. Bumtsi Bum Year Of The Snake
Synt. 25.3.2018
bi merle narttu
Koko: n. 38,5cm

Silmät: PPM, iris-iris (2019)
Sydän: ei sivuääniä (2019)
Polvet: 0/0 (2019)
Lonkat: A/A
Kyynärät: 0/0
Selkä: VA1 LTV1
Tasapurenta, kaikki hampaat
MDR1 +/+, CEA gen. kantaja, CNGA1-PRA -/-

Näyttelyt: PEK1 ROP, Virosta EH, Suomesta H
Arvostelut


Mysli on meidän porukan narri, jonka kanssa saa olla huumorintajua. Myslin mielestä oikeastaan kaikella voi leikkiä, oli se sitten muoviletku tai lattialle tippunut porkkananpalanen. Tällaiset pienet arjen asiat saavat pienen koiran hyvin iloiseksi ja innostuneeksi. Parasta Myslin mielestä on päästä metsään/pellolle rallittamaan koirakavereiden kanssa tai kirmaamaan agilitykentälle. Varsinkin agilityssa Myslillä on aina tuntunut olevan enemmän vauhtia kuin järkeä mukana, vaikka välillä se osaakin hämmästyttää fiksuudellaan. Harrastuskoirana se on ollut oikein mainio – iloa, vauhtia ja motivaatiota löytyy reippaasti. Vilkkaana koirana siltä löytyy kuitenkin hyvin keskittymiskykyä, se ei häiriinny muista treenaajista ollenkaan ja jaksaa tehdä pitkiäkin toistoja kyllästymättä. Palkkaaminen on myös aina ollut helppoa, leikkimisen lisäksi ruoka kelpaa oikein hyvin. 

Myslissä olen erityisesti tykännyt myös siitä, että tarvittaessa se osaa myös olla lungisti. Sen kanssa on ollut helppo kulkea uusissa paikoissa eri liikennevälineillä, vaikka mm. ensimmäinen metromatka tehtiinkin vasta aikuisiällä. Se on myös reissannut ulkomailla vieraassa ihmis- ja koiraporukassa mukavasti. Joukossa kuitenkin tyhmyys välillä tiivistyy, ja Mysli on ottanut joitain huonoja tapoja omakseen emältään, mm. haukkumisen suhteen.  

Sheltiksi Mysli on kohtalaisen itsenäinen ja se keksii helposti itselleen viihdykettä ilman seuraakin. Pentuna se oli ehkä turhankin itsenäinen ja rohkea. Muutamat sydämenlyönnit ovat jääneet välistä, kun se on kadonnut ulkona pentuaitauksesta tai kun kesken siivouspäivän on saanut todeta, että Mysli on lähtenyt omatoimisesti ulkoilemaan avonaisen ikkunan kautta. Nykyään onneksi Myslin omat retket ovat jääneet pois. Juoksevat rusakot ja peurat ovat kuitenkin edelleen sen heikkous, sillä niiden perään Mysli saattaa lähteä.