MEDYA


 

i. Bumtsi Bum Puzzling Bi Colour e. Bigandan Love In Snow
Synt. 24.2.2013
blue merle narttu
Koko: 36cm

Silmät: ei todettu perinnöllisiä silmäsairauksia (2017)
Sydän: ei sivuääniä (2015)
Polvet: 0/0 (2017)
Lonkat: A/A
Kyynärät:0/0
Selkä: LTV0 (epävirallisesti VA0, SP0)
Leikkaava purenta, kaikki hampaat
MDR1 +/+, CEA gen. kantaja, CNGA1-PRA -/-
Mydogdna-profiili

Näyttelyt: 2x SERT, VSP
Agility: medi3
Rallytoko: RTK1
LTE: 170p. ++ (video)
Arvostelut

Medya on itselleni kliseisesti sanottuna se "once in a lifetime" -koira. Koira, johon pystyy luottamaan satasella. Medya on aina sopinut omaan käteeni todella hyvin ja sen kanssa tekeminen on ollut aina kivaa. Se on harrastuskoirana opettanut itselleni paljon. Sillä on aina ollut hirveä into treenaamiseen, oli laji mikä vain. Medyan kanssa sai opetella, miten kiihkeämmän koiran kanssa saadaan into kanavoitua oikeisiin asioihin. Kun homma alkoi luistaa sen kanssa, on sen kanssa ollut melko huoletonta menoa.

Medya on myös lauman luottokoira monissa asioissa. Se on hyvin kuuliainen, eikä sen kanssa ole ikinä tarvinnut pelätä esimerkiksi sitä, että se lähtisi vapaana ollessaan juoksemaan muiden eläinten perään. Tai jos se ehtii lähteä, se kääntyy takaisin samantien luoksetulokäskyn kuultuaan. Se on muutenkin hyvin luottavainen ihmisiin – siltä pystyy ottamaan esimerkiksi verinäytteet yksin ilman avustajaa ja sen on voinut aina lainata opetuskoiraksi erinäisiin harjoituksiin. 

Vieraat koirat ovat olleet isoin mörkö Medyalle pentuaikojen huonojen kokemusten takia. Se ei vieläkään oikein luota vieraisiin koiriin, varsinkaan isoihin tai innokkaisiin. Jos ajassa saisi palata takaisin, tähän asiaan olisin halunnut päästä puuttumaan oikealla tavalla aikaisemmin. Jos tämän epävarmuuden saisi poistettua Medyasta, oltaisiin varmaan aika lähellä sellaista täydellistä koiraa itselleni.